Мултимедија

Шта је по Вама највећи проблем грађана Бањалуке?

Незапосленост - 46.7%
Криминал и корупција - 38.9%
Наркоманија - 7%
Недовољно улагање у културу и спорт - 7.4%

Укупно гласова: 285
Гласање у овој анкети је завршено у: 12 феб 2013 - 00:00

Водоснабдијевање

Прво организовано снабдијевање водом Града Бањалука датира из 1908. године са изворишта Суботица које је и данас у функцији. Основно извориште за Град Бањалуку као сировину користи ријеку Врбас. Рурално подручје Града снабдијева се водом са мањих изворишта и, у посљедње вријеме, са изворишта значајних капацитета попут Гашића врела, Бањице, Црног врела те у значајном обиму са изворишта Новоселија.

Посљедњих година, захваљујући  изузетном залагању стручног тима Одјељења за стамбене и комуналне послове и послове саобраћаја, успјели смо поставити правилна техничка рјешења и исфорсирати обезбјеђење значајних средстава за изградњу водоводне мреже за насеља која нису имала ријешено водоснабдијевање. У периоду од 2000. до 2012. године изградили смо око 250 km водоводне мреже у што је уложено око 46.000.000,00 КМ.

У наредне четири године инсистираћемо на обезбјеђењу средстава који недостају за цјелокупну реализацију пројеката водоснабдјевања са изворишта Новоселија (Карановац, Чесма, Пријаковци, Верићи, Поткозарје, Мотике, Павловац, Пискавица, Туњице, завршетак друге фазе фабрике воде и реконструкција дотрајале мреже) те завршетку започетих послоова водоснабдијевања сеоског подручја.

Опширније - кликните за преузимање документа

 

водоснабдијевање - видео