Мултимедија

Шта је по Вама највећи проблем грађана Бањалуке?

Незапосленост - 46.7%
Криминал и корупција - 38.9%
Наркоманија - 7%
Недовољно улагање у културу и спорт - 7.4%

Укупно гласова: 285
Гласање у овој анкети је завршено у: 12 феб 2013 - 00:00

Дјечија игралишта

За здравог  човјека неопходно је сретно дјетињство, а оно се постиже кроз здраву породицу, одрастање уз родитеље, баке и деке, своје вршњаке, али и уз иргу. За игру, неопходни су простори опремљени за ту намјену, дакле, потребна су дјечија игралишта.


У претходном периоду сам, заједно са стручним сарадницима, пажљиво анализирао потребе на читавој територији Града како би се што равномјерније, по свим мјесним заједницама, обезбиједила заступљеност ових садржаја. Успјели смо да обновимо и изградимо чак преко 60 игралишта опремљених по европским стандардима. У наредном периоду, а на основу припремљених пројеката, овим садржајима биће обогаћени сви стамбени блокови, али и многа друга насеља укључујући и сеоске мјесне заједнице.

Ови садржаји неопходни су за наше најмлађе суграђане, а за оне нешто старије посебну пажњу ћемо посветити изградњи спортских терена, дворана и сличних објеката. Тиме ћемо створити услове да се млади не окрећу пороцима (дрога, алкохол, криминал итд). Драгочај, Бронзани Мајдан, Поткозарје, Карановац, Пискавица, Кола, Врбања,  Борковићи, Лауш, Врбања, Старчевица морају постати спортски центри, јер иза тога стоји јасна одлука мене и мојих сарадника. Овдје је ријеч о аматерском и рекреативном бављењу спортом које осим наведеног има за циљ и успостављање базе за врхунски и професионални спорт.

Опширније - кликните за преузимање документа

 

ПОЧЕЛА ЈЕ ИЗГРАДЊА ДЈЕЧИЈЕГ ИГРАЛИШТА У НАСЕЉУ СИМЕ МАТАВУЉ

Настојали смо да простор поштедимо асфалта и претворимо га у једну пријатну зелену површину, која ће осим дјечијег игралишта бити пропраћена теретаном у природи, урбаним мобилијаром, спортским тереном на трави и многим другим садржајима.

 

 

 

 

 


почела је изградња дјечијих игралишта у насељу Симе Матавуља - видео

 

изградња дјечијих игралишта - видео